epirus net

Αξιοθέατα, δραστηριότητες, ξενοδοχεία,
ξενώνες & ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Ήπειρο.

Διαδρομές στη λίμνη Παμβώτιδα


Η προβλήτα από όπου αναχωρούν τα καραβάκια για το νησί

Η πολυτραγουδισμένη λίμνη των Ιωαννίνων, η λίμνη Παμβώτιδα, μαγεύει τον ταξιδιώτη με την ομορφιά της. Μπορείτε να την απολαύσετε είτε κάνοντας έναν περίπατο στον μώλο, γύρω από την ανατολική πλευρά του κάστρου, και την παραλίμνια ζώνη της πόλης. Στην περιοχή αυτή της πόλης υπάρχουν και αρκετά κέντρα διασκέδασης, μπαρ και καφετέριες για να απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας.

Απαραίτητη είναι και μια επίσκεψη στο νησί της λίμνης Παμβώτιδας (το μοναδικό κατοικημένο νησί λίμνης στην Ευρώπη). Καραβάκια εκτελούν δρομολόγια από και προς το Νησί.

Άλλη μια ωραία διαδρομή που μπορεί να απολαύσει ο επισκέπτης, είναι ο γύρος της λίμνης με αυτοκίνητο. Η διαδρομή αυτή είναι ένας πολύ καλός τρόπος να δείτε όλη τη λίμνη, αλλά και να επισκεφτείτε τα χωριά γύρω από τη λίμνη και άλλα ενδιαφέροντα αξιοθέατα, όπως το Σπήλαιο της Καστρίτσας και το Μοναστήρι Ντουραχάν στην Ντραμπάτοβα. Στην περιοχή Ντραμπάτοβα επίσης θα βρείτε πολλά εστιατόρια και ταβέρνες όπου θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε πιάτα της τοπικής και της ελληνικής κουζίνας.

Δείτε επίσης: «Σπορ στη Λίμνη Παμβώτιδα»